PUUTARHURI SUOSITTELEE JA NEUVOO


AJANKOHTAISTA PUUTARHASSA

17.6.2021 Tänäänkin pop-up puutarhamyymälä avoinna ennen ja jälkeen opastetun puutarhakierroksen eli klo 17-18 ja 19-20 (kts. tapahtumat -välilehdeltä muut tulevat tapahtumat). Myynnissä erilaisia kuivakukka-asetelmia, perennoja irrallaan ja kierrätysastioissa, kesäkukkia irrallaan ja kierrätysastioissa sekä muutamia pensaita.

15.6.2021 Lehtoakileijat ovat hauskoja yllärisiementäjiä. Kuvissa ekana emotaimi (ostettu ja istutettu) ja muut sen siementaimia. Saa minun puolestani siementää aivan vapaasti!

14.6.2021 Rodot parhaimmillaan. Varsinkin atsaleat kukkivat ihanissa karkkiväreissä ja alppiruusuihin verrattuna vielä plussana oranssinleiskuva syksyinen syysväri. Jardinea pop-up puutarhamyymälässä myynnissä muutamia lajikkeita. Myymälä avoinna tapahtumien yhteydessä, kts. tapahtumat -välilehti.

9.6.2021 Aamuset -kaupunkilehti kirjoitti Jardinean puutarhasta! Käy lukemassa juttu näköislehdestä.

7.6.2021 Onpas pitkä kuiva ja kuuma jakso! Eikä säätiedotus edes lupaa sadetta. Nyt rajatussa multatilassa (esim. ruukussa) olevat kukat kaipaavat kastelua. Kannattaa antaa vettä kerralla runsaasti eikä joka päivä vähäsen. Toisaalta, mitä pienempi ruukku, sitä tärkeämpää on kastelutiheys!

3.6.2021 Yhtäkkiä kesä on jo täällä ja puutarhassa kaikki kukoistaa! Kukassa mm. puistolemmikit, särkyneetsydämet, omenapuut ja lewisiat.

28.5.2021 Jardinean pop-up myymälä on vihdoin kasassa ja avoinna tapahtumien yhteydessä sekä erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Voit myös tiedustella aukioloa sinulle sopivana ajankohtana. Myynnissä on vaihteleva valikoima maanpeite- ja muita perennoja omasta puutarhasta (myös erikoisempia lajikkeita välillä), jonkin verran välitystaimia sekä erilaisia kesäkukkaistutuksia ja muita asetelmia. 

2.5.2021 Puutarhan ensimmäisiä kukkijoita sipulikasvien lisäksi ovat perennoista kevätkaihonkukka ja valkotäpläimikkä sekä jouluruusu ja pensaista onnenpensaat.

23.4.2021 Hankkijan Puutarhan kanssa tehtävä yhteistyö polkaistiin käyntiin hyisessä kevätkelissä. 

Olin pitämässä ständiä Hankkijan myymälässä (kelin vuoksi sisällä). Iltapäivän aikana juttelin ihmisten kanssa, jakelin käyntikortteja ja kehotin osallistumaan Turun Hankkijan kustantamaan arvontaan, jossa arvotaan Jardinea Oy:n 2h pihaneuvontakäynti. Kelin vuoksi arvonta-aikaa päätettiin jatkaa lauantaille (mutta ei se keli tänään sen parempi ole!). Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ensi viikon alussa!

16.4.2021 Ideasta toteutukseen. 

Vuosi sitten sain idean, että voisin tehdä vitriinikaapista kasvihuoneen, koska en tarvitse kasvihuonetta muuhun kuin keväällä taimikasvatuksessa. Olen tori.fi:ssä aina välillä selaillut kaappeja, mutta huhtikuun alussa tärppäsi! Löysin 3 samanlaista mäntyvitriiniä, joissa oli runsaasti lasipinta-alaa. Mies ja poika suostuivat kuljetus- ja kantoavuksi (Salosta). Pojat nostelivat kaappeja sisään ja ulos talliin sitä mukaa, kun maalausurakka (kalkkimaali testissä) eteni. Täytyy myöntää, ettei pikkutarkka maalaaminen ole ihan mun suurimpia vahvuuksiani, mutta reilun viikon urakoinnin jälkeen kaapit olivat valmiina. Mies rakensi niille perustukset ja vihdoinkin huhtikuun puolivälissä minulla oli kasvihuoneet valmiina paikallaan odottamassa taimia!

9.4.2021  Oletko muistanut syksyisin istutella sipulikukkia pihaasi? Jos et vielä ole, elokuusta lokakuulle voit piilotella maahan yllätyksiä itsellesi kevättä varten. Ensimmäisiä kukkijoita maalis-huhtikuussa ovat mm. keltaiset talventähdet, liilat krookukset, valkoiset lumikellot ja sinivalkoiset posliinihyasintit. Ne ilahduttavat, vaikka ilmat olisivat kylmiä, kuten tänä keväänä. Nämä ovat myös siitä kiitollisia kasveja, että kun kerran istutat ne, ne nousevat maasta joka vuosi ja vielä lisääntyvätkin siementämällä eli joka vuosi niitä on vain enemmän!

30.3.2021 Tiesitkö, että vadelma on puolipensas? Viime vuonna marjoja tehneet oksat leikataan seuraavana vuonna pois (kuvissa harmaat versot) ja edellisenä vuonna kasvaneet oksat tekevät tämän vuoden vadelmat (ruskeat oksat). Poista marjoneet oksat niin läheltä maanpintaa kuin mahdollista. Näin pääset herkuttelemaan makeilla vadelmilla loppukesästä eikä pensaikosta tule risuisen näköistä!

27.3.2021 Maanpeiteperennoja, jotka ovat vihreitä jo heti paljastuttuaan lumen alta: pikkutalvio, rönsyansikka, lehtotaponlehti ja varjoyrtti. Nämä viihtyvät puolivarjossa tai varjossa.

25.3.2021 Kun leikkaat pihan pensaita, kokeile hyötää oksia maljakossa. Keväisiä yllätyksiä tiedossa!

PUUTARHURIN SUOSITUKSET

Puutarhalehti

Puutarhakirjat

Puutarhamyymälä
Puutarhakohde